Vandring gennem historie og natur.
På den anden dag af vores vandring fra Roskilde til Ringsted stod vi op til en grå og blæsende himmel.
Vi begyndte vores dag fra det smukke Særsløse Overdrev, hvor vi havde afsluttet vores vandring dagen før.
Ruten førte os gennem det dejlige landskab i Bidstrupskovene, forbi Bøllesø og Avnsø. Trods det mindre optimale vejr gav skoven læ og skærmede os fra vinden. Efter Avnsø forlod vi Skjoldungestien og fulgte derefter Fjernvandrevej E6. Stemningen fra første dagen fortsatte, og vi nød den smukke rute og det varierede landskab.
Vi passerede blandt andet Valdemars Vej, en kongevej fra middelalderen. Vejen havde en interessant historie; oprindeligt var den blot et sæt hjulspor, som alle benyttede, men blev senere omdannet til en kongevej, pga. den praktiske placering, hvilket betød, at almindelige mennesker og dyr ikke længere havde adgang til den. Overtrædelse af dette forbud kunne medføre hårde straffe.
Ruten var velmarkeret, dog måtte vi en enkelt gang vende om og gå tilbage, da en af pilene var faldet ned.
Efter at have passeret Gårdsø via en boardwalk, kom vi til Skjoldnæsholm, hvor 2. etape ifølge Santiagopilgrimmenes beskrivelse sluttede. Her kunne man overnatte, men vores vandring skulle jo fortsætte, så vi holdt bare en lille snackpause. Resten af ruten var stort set på asfalt, men de dejlige landskaber og spændende seværdigheder, plus alle de gode stier vi allerede havde oplevet, gjorde at det ikke betød noget.
Derefter fortsatte ruten de sidste kilometer rundt om Haraldsted Sø, langs Ringsted Å og ind i byen til Skt. Bents Kirke, hvor endnu en skal er placeret. Vi valgte dog at afslutte ved Haraldsted Sø, hvor vores bil stod parkeret.
Alt i alt var turen en fantastisk oplevelse med smuk natur, interessante seværdigheder, gode stier og tydelig skiltning. En oplevelse, der fortjener fem stjerner.
Efter Skjoldnæsholm drejede vi ind på Knud Lavardsvej, passerede Valsølille og gik ind i Haraldsted Skov. På vej ud ad skoven igen står et kors til minde om drabet på Knud Lavard, Det skulle efter sigende være på stedet hvor drabet fandt sted, og hvor der også skulle springe en kilde. Kilden findes imidlertid ikke længere og korset er først rejst i 1902. Så det er vist så som så med en præcis stedsangivelse. Ruinerne af et kapel, også til minde om Knud Lavard, passerede vi lidt senere. Efter at have forladt skoven, ramte blæsten os med fuld styrke, og det begyndte at føles rigtig koldt. Så jeg var glad da vi nåede til Haraldsted, hvor jeg fandt fandt læ ved kirken. Der fandt jeg også den Ib-skal, der blev lagt ned i brostenene foran døren i 2021.